Suroviny
- krůtí maso 5 ks
- šunka 200 g
- rajče
- hermelín 1 ks
- sůl
- pepř
- smetana 2 balení
- masox
- bazalka
- brambory 1 kg
- mascarpone 1 balení
Postup přípravy
Krůtí maso naporcujeme a naklepeme. Plátky šunky, hermelínu a kousky rajčat rozdělíme tak, aby to vyšlo na všechny porce, a zavineme. Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180°C. Naplněné maso dáme na pekáček a podlijeme vodou. Přidáme sůl, masox dle chuti. Dáme zapéct. Po patnácti minutách zalijeme smetanou a pečeme dál.
Očištěné brambory dáme vařit do solené vody. Měkké brambory rozšťoucháme s mascarpone, přidáme sušená rajčata, která do toho opatrně vmícháme. Na ozdobení použijeme čerstvou bazalku.