Na houstičky
- mléko 250 ml
- majonéza 100 ml
- hladká mouka 500 g
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
- suché droždí 1.5 lžičky
Head
- rajče 10 ks
Na houstičky
- hrubá sůl
Postup přípravy
Na másle osmažíme cibulku, když začne růžovět, přidáme vejce, osolíme a mícháme do zhoustnutí. Po vychladnutí přidáme lučinu a majolku.
Rajčata rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a naplníme pomazánkou, kterou jsme si připravili. Nahoře rajčata posypeme nasekanou pažitkou. Podáváme s domácím bílým pečivem.
Domácí houstičky: všechny ingredience na houstičky dáme do pekárny a zvolíme program těsto. Po vykynutí upleteme malé houstičky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme hrubou solí a dáme péci do trouby do zlatova.