Suroviny
- kuřecí maso 5 ks
- pepř
- šunka 5 plátků
- sýr 150 g
- koření grilovací
- zelenina
- brambory 500 g
- olej
- česnek
- zakysaná smetana 2 balení
- sůl
Postup přípravy
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme. Z rozšlehaných osolených vajíček a polohrubé mouky si připravíme těstíčko, v němž kotlety obalíme. Maso opečeme z obou stran na pánvi, vložíme do zapékací mísy a podlijeme troškou oleje, na kotlety rozprostřeme hotové zeleninové lečo, které trochu dosolíme, a pečeme 45 minut na 180 stupňů, přiklopené alobalem. Čtvrt hodiny před koncem pečení alobal sundáme a nechám dopéct.
K jídlu podáváme šťouchané brambory. Brambory oloupeme, uvaříme, rozšťoucháme a přidáme kus másla a zelenou petržel