Placičky
- quinoa 300 g
- pórek 200 g
- červené fazole (z plechovky) 200 g
- olivový olej 2 lžíce
- vejce 2 ks
- pohanková mouka 1 lžíce
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- hladkolistá petržel (nasekaná) 2 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olej (na smažení)
Dip
- bílý jogurt 250 g
- červená cibule (středně velká) 2 ks
- koriandr (nasekaný) 4-5 lžic
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Připravte quinou podle návodu na obalu a nechte vychladnout.
- Pórek nakrájený na kolečka poduste na lžíci oleje a nechte zlehka vystydnout. Přidejte ke quinoe, smíchejte s rozšlehaným vejcem, fazolemi, moukou, parmezánem a petrželkou. Podle chuti osolte a opepřete.
- Tvořte malé placičky a smažte na pánvi z každé strany asi 3 minuty do zlatohněda. Podávejte s koriandrovým dipem.
- Na dip si v misce smíchejte jogurt, najemno nakrájenou cibuli a koriandr. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte vychlazené.
Quinoa je výjimečná surovina, která prozatím v Čechách čeká na masové objevení. Pokud se o ní chcete dozvědět víc, máme pro vás článek...
Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com