Suroviny
- cibule 1 ks
- olivový olej 4 lžíce
- cherry rajčata 300 g
- oregano (sušené) 1 lžička
- cukr krupice
- sůl
- tuňák ve vlastní šťávě 1 konzerva
- kapary (nadrobno nasekané) 2 lžíce
- těsto na pizzu 400 g
- hladká mouka ( na pomoučení)
- sugo pomodoro 200 g
- mozzarella 100 g
- rukola 1 velká hrst
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte cibuli, až zesklovatí. Vsypte ji do misky a do volné pánve dejte rajčata, oregano a cukr. Osolte, opepřete a poduste zhruba 4 minuty, až rajčata změknou.
- Tuňáka slijte, rozdělte vidličkou na sousta a promíchejte s kapary.
- Těsto rozdělte na dvě poloviny a postupně je vyválejte na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí válečku jej přeneste na připravený plech a potřete zlehka olivovým olejem a rajčatovou omáčkou.
- Posypte cibulkou, rozdělte na ně tuňáka, plátky mozzarelly a rajčata. Zakápněte olivovým olejem a vložte do vyhřáté trouby. Pečte zhruba 10 minut, až těsto začne zlátnout. Vyjměte, posypte rukolou a podávejte.