Suroviny
Postup přípravy
- V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.
- Připravte nádivku. Očistěte špenát. Šalotku a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Na pánvi smažte česnek, šalotku, následně přidejte špenát a kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Smažte po dobu několika minut, dokud se vše nespojí. Po usmažení odlijte přebytek tekutiny, pokud je to nezbytné. Špenát přendejte do misky.
- Přidejte nadrobený sýr feta a vše důkladně zamíchejte. Vložte do ledničky na 20 minut.
- Těsto rozválejte na tenké placky, vykrajujte malá kolečka, nandejte na ně nádivku a slepte je jako klasické pirohy.
- Pirohy uvařte v osolené vodě doměkka, servírujte ihned přelité rozpuštěným máslem nebo např. smažené.
Komerční sdělení