Suroviny
- bílé pečivo 1 ks
- mléko 100 ml
- brambory (vařená) 1 ks
- petrželka 1 svazek
- kapary 1 lžíce
- hovězí maso 250 g
- maso (Telecí) 250 g
- salám (pikantní) 100 g
- Gran Moravia (jemně nastrouhaný) 80 g
- vejce 2 ks
- mouka 2 lžíce
- pancetta (tence nakrájená) 150 g
- olej 2 lžíce
- pepř (čerstvě umletý)
- sůl
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na teplotu 180 °C. Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a nechte ho v mléce rozmočit. Do mísy prolisujte oloupanou bramboru a přidejte petrželku s kapary (oboje nasekané najemno).
- Maso i salám jemně umelte a přidejte i s nastrouhaným sýrem, bílým pečivem, vejci a moukou do mísy. Osolte a opepřete a vše důkladně rukama propracujte.
- Z hmoty vytvořte váleček. Aby při pečení maso nepopraskalo, obalte ho plátky pancetty. Vložte do pekáče vymazaného olejem, překryjte čtvercem alobalu a pečte v troubě 40 minut, na posledních 10 minut alobal odstraňte.
- Sekanou Polpettone Triestino podávejte teplou nebo studenou se zeleninovým salátem.