Suroviny
- vodní meloun bez pecek, zbavený kůry 4 plátky o tloušťce 3 cm
- sýr Feta 200 g
- solená pražená dýňová semínka 4 lžíce
- papričky jalapeño 1–2 ks
- směs listových salátů
Nakládaná cibule
- středne velká červená cibule 1/2 ks
- rýžový ocet 100 ml
- Voda 30 ml
- cukr krupice 1/2 lžíce
- Sůl 1/2 lžičky
Dresink
- Olivový olej 80 ml
- červený vinný ocet 40 ml
- Med 1 lžíce
- uzená mletá paprika 1 lžička
- kajenský pepř 1/4 lžičky
- hrubozrnná horčice 1 lžička
- Sůl
Postup přípravy
- Minimálně 2 hodiny před podáváním si připravte cibuli. Nakrájejte ji na tenké nudličky. Ve skleněné uzavíratelné nádobě smíchejte rýžový ocet s vodou, cukrem a solí. Jakmile se cukr i sůl rozpustí, přidejte nakrájenou cibuli, sklenici uzavřete a nechte marinovat v lednici. Naložená cibule v lednici vydrží až 2 dny.
- Těsně před podáváním připravte dresink z olivového oleje, červeného vinného octa, medu, uzené papriky, kajenského pepře a hrubozrnné hořčice. Promíchejte a dochuťte solí.
- Kolečko melounu položte na jeden talíř. Na něj rozložte listový salát, naloženou cibuli, kterou jste nechali okapat od přebytečného láku, rozdrobený sýr Feta a na kolečka nakrájené jalapeños papričky.
- Bezprostředně před podáváním salát zakápněte připraveným dresinkem a posypejte dýňovými semínky.