Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pikantní krevetová bruschetta

4-6 porce
do 30 minut
Pikantní krevetová bruschetta
Pikantní krevetová bruschetta Autor: Karel Kaše
Italská kuchyně je jednoduchá, takže tento recpet zvládnete za pár minut i doma. Až ochutnáte, budete se cítit jako v luxusní restauraci. Základem jsou ovšem kvalitní suroviny, zvlášť na krevetách se nevyplatí šetřit.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Česnek a zázvor nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na oleji na pánvi do zlatova. Pozor, nesmí zhnědnout, jinak by zhořkly.
  2. Na jemno nasekáme pažitku a chilli papričky bez semínek a přidáme spolu s krevetami na pánev. SPolečně restujeme, dokud krevety hezky nezrůžoví.
  3. Zjemníme kouskem másla a přidáme citronovou šťávu podle naší chuti.
  4. Směs krevet se sosem a šťávou servírujeme na opečený chléb, který předem rozpečeme v troubě do křupava.
  5. Na závěr ozdobíme pár snítky rucoly a plátky citronu na dochucení.
Reklama

Pikantní krevetová bruschetta  Foto: Karel Kaše

Pikantní krevetová bruschetta podle šéfkuchaře restaurace Marina Grosseto, Foto: Karel Kaše


GROSSETO Marina Ristorante: Alšovo nábřeží, 110 00 Praha 1 – Staré město; www.grosseto.cz/marina

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama