Suroviny
- bílé pečivo (italský chléb)
- krevety (oloupané, nepředvařené) 500 g
- česnek 150 g
- zázvor 150 g
- pažitka 10 g
- chilli papričky 50 g
- máslo 30 g
- olivový olej
- citronová šťáva
- rukola
Postup přípravy
- Česnek a zázvor nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na oleji na pánvi do zlatova. Pozor, nesmí zhnědnout, jinak by zhořkly.
- Na jemno nasekáme pažitku a chilli papričky bez semínek a přidáme spolu s krevetami na pánev. SPolečně restujeme, dokud krevety hezky nezrůžoví.
- Zjemníme kouskem másla a přidáme citronovou šťávu podle naší chuti.
- Směs krevet se sosem a šťávou servírujeme na opečený chléb, který předem rozpečeme v troubě do křupava.
- Na závěr ozdobíme pár snítky rucoly a plátky citronu na dochucení.