Suroviny
- filet z lososa (bez kůže) 400 g
- sezamová semínka 2 lžíce
- majonéza 4 lžíce
- salátová okurka (slupka z 1 menší)
- chilli papričky 1 ks
- thajská omáčka (sladko-pálivá) 2 lžíce
- sůl
- krekry (rozmarýnové )
Postup přípravy
- Lososa nakrájejte na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm. Hranoly lehce osolte ze všech stran a obalte v sezamu. Zprudka, ale velmi krátce z každé strany hranoly opečte na rozpálené pánvi. Losos by měl uvnitř zůstal růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý.
- Poté hranoly nakrájejte na kostky. Ozdobte nočkem majonézy a zakápněte dresinkem, který připravte smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou.
- Podávejte na křupavých krekrech.