Suroviny
- kachní prsa 2 ks
- koření pěti vůní (v prášku) 2 lžíce
- máslo 30 g
- rebarbora (nasekaná) 350 g
- červený vinný ocet 4 lžíce
- cukr krupice 4 lžíce
- badyán 1 hvězdička
Postup přípravy
- Kůži kachny nařízněte křížem krážem a do zářezů vetřete koření. Rozehřejte pánev, a když bude horká, položte kachní prsa kůží dolů. Na střední teplotě opékejte 4–5 minut, dokud nezačne z kůže vytékat tuk. Potom obraťte a pečte další 3–5 minut, podle toho, jak chcete mít maso propečené. Odstavte z plotny asi na 5 minut, zatímco budete vařit rebarboru.
- V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte rebarboru a vařte asi 1 minutu, potom přidejte ocet, cukr a badyán, přiveďte do mírného varu a vařte, dokud nebude rebarbora měkká. Dochuťte podle libosti.
- Kachní prsa nakrájejte a hned podávejte s rebarborovou omáčkou.