Suroviny
- česnek 4 paličky
- olivový olej
- sůl
- máslo
- pečivo
- alobal
Přišla nečekaná návštěva? Nebo se vám nechce moc vařit, ale máte chuť na něco ukrutně dobrého? Upečte si česnek !
Postup přípravy
Z palice česneku odřízněte vršek tak, aby z každého stroužku koukal alespoň malý kousek. Natrhejte alobal na větší čverce, do každého posaďte jednu palici a lehce zakápněte olivovým olejem. Alobal zabalte a palice dejte na pekáček. V troubě vyhřáté na 180 ˚C pečte 45 minut. Potom alobar otevřete a nechte palice ještě 2 minuty pod grilem na plný výkon, až povrch lehce zezlátne.
Servírujte s čerstvým pečivem, máslem a solí. Ideální přílohou je zeleninový salát a sklenka bílého vína.
Tip: Na tuhle laskominu nemusíte shánět český česnek. Parádu uděláte i s jemnějším čínským. Ten český si schovejte na recepty, kde potřebujete pořádně ostrou a výraznou chuť.