Suroviny
- vepřová krkovice 1.5 kg
- slanina 100 g
- česnek 4 stroužky
- petržel
- pomerančová kůra
- rozmarýn
- tymián
- šalvěj
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy
Naklepeme plát masa, pepř a sůl vetřeme do masa. Smícháme bylinky, sekanou petrželku, pomerančovou kůru, česnek, olivový olej a sůl a poklademe na maso, vše přitlačíme prsty. Nato naskládáme slaninu a maso po délce srolujeme, převážeme kuchyňským provázkem nebo zašpejlujeme. Dáme do zapékací nádoby vymazané olivovým olejem a podlijeme asi půl hrníčkem vody. Vložíme do trouby předehřáté na 220°C a pečeme zakryté maximálně dvě a půl hodiny, občas zkontrolujeme a podlijeme. Hotovým výpekem pak ještě polijeme pokrájené maso na talířích, které podáváme na ochucené rukole.