Suroviny
- pečeně 1.5 kg
- víno None
- zelí 1 hlávka
- koření polévkové None
- bobkový list None
- koření nové None
- brambory None
- mouka None
- dětská krupička None troška
- vejce 3 ks
- sůl None
- cibule 1 ks
Postup přípravy
Na pekáč dáme nakrájenou cibuli na kolečka, přidáme naklepané plátky masa, okořeníme polévkovým kořením a dáme péct. Asi po půlhodině podlijeme vínem a necháme cca hodinu péct při teplotě 140 stupňů.
Nakrouháme si hlávkové zelí, které dáme vařit s vodou na 30 minut, osolíme, okmínujeme a zahustíme osmahnutou cibulkou.
Bramborový knedlík: Brambory si dáme vařit do změknutí, když vychladnou, tak jej oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, polohrubou mouku a zaděláme těsto, z něhož vytvoříme šišky, které dáme vařit do osolené vody na 20 minut.