Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- kapie (nahrubo nakrájené) 3 ks
- česnek (neoloupaný) 4 celé stroužky
- cuketa (na plátky) 8 ks
- červená cibule (oloupaná, nakrájená na klínky a rozdělená na plátky) 1 ks
- piniové oříšky 55 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Pekáček zakápněte olivovým olejem a rozehřejte v troubě po dobu asi 5 minut.
- Vložte papriky, česnek, cukety, cibuli a promíchejte, aby všechna zelenina byla lehce pokrytá olejem. Dochuťte solí, pepřem a pečte v troubě asi 30–40 minut.
- Mezitím opražte (za stálého obracení) piniové oříšky na pánvi, na středně vysokém plameni. Stačit budou asi 2–3 minuty, oříšky by měly být dozlatova.
- Zeleninu podávejte zasypanou piniemi a zakápnutou olivovým olejem.