Čalamáda
- okurky 1 sklenice
- paprika 1 kus
- cibule 1 sklenice
- rajský protlak 1 kus
Hlavní chod
- jalovec 3 kusy
Čalamáda
- cukr 1 špetka
Hlavní chod
Postup přípravy
1. Žebra položíme na pekáč, zalijeme vývarem, přidáme dvě nahrubo nakrájené cibule, bobkový list, nové koření, jalovec, pět bobulí pepře, přikryjeme a dáme na hodinu podusit do trouby na 150 stupňů. Když je maso měkké, vytáhneme ho z trouby, slijeme vývar se zeleninou a žebra potřeme marinádou z deci medu, rozdrcených stroužků česneku, špetky soli, špetky chilli, rozmarýnu, tymiánu, olivového oleje a pečeme na 180 stupňů asi patnáct minut a pravidelně potíráme marinádou.
2. Na přílohu brambory oloupeme a uvaříme vcelku doměkka. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme k bramborám, které rozmačkáme spolu s máslem, smetanou a přidáme čerstvý nasekaný koriandr.
3. K jídlu chutná vlastní čalamáda. Smícháme sterilované okurky nakrájené na malé kostky, čerstvou papriku na kostičky, malé sterilované cibulky a rajský protlak. Přidáme sůl, česnek dle chuti, cukr a zalijeme olivovým olejem.