Head
- kuřecí maso 1 kg
- rýže 500 g
- pomeranč 1 kus
Na remuládu
- pomerančová šťáva 1 dávka
- sójová omáčka 1 dávka
- chilli 1 dávka
- zázvor 1 dávka
- sezamový olej 1 dávka
- med 1 dávka
- sůl 1 špetka
- solamyl 1 dávka
Na salát z červené čekanky
- čekanka 5 kus
- jablko 3 kus
- máslo 1 lžička
- olivový olej 1 dávka
- balsamico 1 dávka
- dijónská hořčice 1 lžička
- med 1 lžička
- citronová šťáva 1 dávka
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa jemně naklepeme a osolíme.Remuládu uděláme smícháním všech surovin a i s marinádou pečeme 20 minut. Na závěr na prsa položíme plátky pomeranče a už jen krátce prohřejeme.
2. Uvaříme jasmínovou rýži dle návodu.
3. Čekanky na salát opereme, osušíme a listy rozložíme na talířky.
4. Připravíme si dresink: Rozšleháme olivový olej, ocet balsamiko,dijonskou hořčici, sůl a pepř do hladké emulze. Zálivkou polijeme čekanky.
5. Zelená jablka očistíme od jader, ale neloupeme. Kousky jablek osmažíme na pánvi s kouskem másla, lžičkou medu a pár kapkami citronové šťávy. Lískové oříšky opražíme na pánvi a v utěrce vydrolíme slupky.Trochu je podrtíme. Na čekankové listy položíme osmažená jablka a posypeme je kousky oříšků.