Head
Postup přípravy
Do pekáče vložíme osolenou kachnu a pokmínujeme. Přidáme asi dvě deci vody, kachnu zakryjeme, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu na 200°C. Po hodině kachnu otočíme a průběžně podléváme a pečeme další hodinu. Poté kachnu odkryjeme, a dopékáme, abychom získali křupavou kůži.
Kysané zelí vložíme do hrnce, přidáme vodu, sůl, cukr, ocet, kmín, olej (dle chuti) a po uvaření do měkka zahustíme připravenou zásmažkou.
Domácí knedlík: Těsto z uvedených surovin si během hnětení ohlídáme, buď přisypeme mouku, nebo přilejeme trochu mléka. Těsto se nesmí lepit. Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo silikonovém vále. Těsto rozdělíme na dva až tři díly, vytvoříme šišky, které necháme 10 minut pod utěrkou vykynout. Pak knedlíky vaříme asi 20-25 minut ve vodě (dle velikosti).