Suroviny
- červená cibule 3-4 ks
- kokosové mléko
- smetana
- mléko
- česnek
- sušené rozinky 2 hrsti
- mango 1/2 ks
- kurkuma 1 špetka
- kajenský pepř 1 špetka
- citronová šťáva
- máslo
- olivový olej
- sůl
- tymián
Postup přípravy
- V rendlíku ohřejte asi 2 dl kokosového mléka, 2 dl smetany a kapku kravského mléka. Omáčka se bude pomalu redukovat do husta.
- V pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm celé hlavičky cibule, ochuťte solí, pepřem a ze všech stran je trochu opečte. Mezitím do pekáče nasypte asi centimetrovou vrstvu soli, přidejte k ní pár snítek tymiánu a půl paličky česneku. Opečenou cibuli do soli posaďte a dejte do trouby rozehřáté na 180 °C a asi 20 minut pečte do změknutí.
- Do dalšího rendlíku nasypte rozinky, zalijte naběračkou kokosové mléčné směsi a nechte pomalu vařit. Máte čas na to, abyste oloupali mango a nakrájeli ho na kostičky, které přidejte k rozinkám. Jakmile směs zhoustne, kápněte do ní trochu citronové šťávy a vypněte.
- Jestliže vám zbylo trochu cibule, rozehřejte v pánvi kousek másla, kolečka cibule orestujte a ochuťte špetkou kurkumy. Získáte tak další vrstvu chuti.
- Cibuli po upečení vyndejte z pekáče, otřete přebytek soli a podélně rozřízněte na půl.
- Svařené mléko dochuťte špetkou cajenského pepře.
- A servírujeme. Na dno talíře nalijte mléčný krém, na něj dejte rozinky s mangem, položte půlky cibulek a kolem ozdobte orestovanými kousky cibulky s kurkumou. Majstrštych!