Suroviny
- bílek (z cca 4 vajec) 150 ml
- moučkový cukr 220 g
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Na ozdobení
- smetana ke šlehání 250 ml
- maracuja (dužina ze 4 plodů)
- mango (zralé, nakrájené na kostičky) 1 ks
Postup přípravy
- Do bílkům jsem přidejte špetku soli a vše vyšlehejte do hustého sněhu. Za stálého šlehání po lžících postupně přidávejte cukr, to vše při nejvyšší rychlosti. Následně prosátou škrobovou moučku a nakonec ocet.
- Připravené těsto navršte na pečící papír do tvaru kolečka (jedno velké a dvě malé). Po okrajích by mělo být těsto vyšší než uprostřed, to aby šlehačka s ovocem lépe držela.
- Troubu předehřejte na 150 °C, ale korpus pečte na 120 °C po dobu 80 minut. Je to spíš takové sušení.
- Po upečení korpus nechte vychladnou v troubě. Teplota pečení je orientační, každá trouba peče jinak, takže je potřeba zkoušet. Pavlova by měla zůstat po upečení bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
- Na vychladlý korpus navršte ušlehanou šlehačku bez cukru, pak mango a nakonec vše zakapejte maracujou. Je lepší dort podávat hned. Jinak korpus bez šlehačky vydrží 2 dny.