Suroviny
- játra 500 g
- máslo 150 g
- máslo 50 g
- česnek 4
- muškátový oříšek 1
- tymián 2
- šalotka 2
- bobkový list 2
- majoránka 1
- nové koření 1
- jalovec 1
- smetana 250 ml
- sůl None
- pepř None
- brusinky None
- zakysaná smetana 100 ml
Postup přípravy
Játra očistíme a osmahneme na másle. Přidáme šalotku nasekanou na kostičky, česnek, po zpěnění i veškeré koření. Aby paštika zůstala vláčná, játra musí být uprostřed ještě růžová. Promixujeme vše se smetanou, osolíme, opepříme, znovu promixujeme.
Paštiku vměstnáme do formy, zalijeme přepuštěným máslem a necháme zchladnout. Podáváme s brusinkami, ideálně s dobrým čerstvým pečivem, zde s chlebem upečeným v pekárně podle návodu z koupené směsi.