Suroviny
- vepřové kotlety 1,2 kg
- dijonská hořčice 3 PL
- sýr na strouhání 150 g
- slanina 300 g
- olej 200 ml
- cibule 1
- česnek 2-3 stroužky
- směs koření (červená paprika, grilovací koření, pepř) 1 PL
- koření na maso (na čínu) 1/2 PL
- sójová omáčka 1/2 PL
- worcesterová omáčka 1/2 PL
- solamyl 1 PL
- sůl 2 ML
- brambory 1 kg
- paprika
- rajče
- okurka
- cibule
- petrželová nať
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na hrubší plátky tak, ať se dá plátek ještě rozříznout uprostřed. Trošku naklepeme. Než plátek okořeníme, pomažeme dijonskou hořčicí. Poté okořeníme ze všech stran pepřem, solí, červenou paprikou, grilovacím kořením, čínská směs.
- Dovnitř plátku vložíme jeden plátek slaniny a kousek sýra. Plátek si vložíme na rozehřátou pánev a restujeme z obou stran, trošku podléváme vodou a dusíme doměkka, přidáváme postupně worcestrovou a sójovou omáčku.
- Až maso změkne, vyndáme na talíř a do šťávy, kterou nám maso pustilo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a stroužek česneku, necháme tak 5 minut povařit a zahustíme Solamylem. Když máme hotovo, omáčku pasírujeme přes síto, ať je hladká.
Šťouchané brambory
- Brambory oloupeme a dáme vařit do hrnce s vodou a solí asi tak na 20–30 minut. Mezitím si připravíme červenou cibuli a slaninu nakrájenou na kostky a restujeme na oleji dozlatova. Brambory si pak pomačkáme a přidáme orestovanou cibuli a slaninu.
- Dozdobíme cibulí zelenou a petrželovou natí. Nakonec ozdobíme talíř nakrájenou zeleninou (paprika, okurka, rajče atd.), jak je libo.
Autor receptu: Žaneta Strašilová