Suroviny
- smetana 750 ml
- lusk 2 ks
- vanilkové aroma
- cukr
- želatina
- ovoce
Postup přípravy
V kastrůlku si opečeme cukr, aby nám začal karamelizovat, poté vlijeme smetanu tak, aby se osladila a chytla barvu po karamelu. Přidáme vanilkové lusky, které jsme nařízli a vyndali obsah, dále i vanilkové aroma. Mezitím si namočíme želatinové plátky. Když se smetana skoro vaří, přidáme želatinu a už nevaříme. Želatinu dobře zamícháme a rozlijeme do formiček, dezert necháme vychladit.
Dále si na pánvi opečeme čerstvé ovoce (dle sezony a chuti) s cukrem, aby nám začalo karamelizovat. Kdo chce, může např. přidat trochu rumu a flambovat.
Panna cottu vyklopíme z formiček a servírujeme s připraveným ovocem.