Suroviny
- sezamová semínka 2 lžíce
- vepřová panenka 400 g
- olej
- sůl
- pepř
- soba nudle 800 g
- žlutá nakládaná ředkev 100 g
- ume ocet 1 lžíce
- sezamový olej 1.5 lžíce
Postup přípravy
Pohankové nudle vaříme v osolené vodě asi pět minut. Nudle scedíme a přendáme do mísy a necháme vychladnout. Smícháme je se sezamovým olejem a UME octem. Přidáme žlutou ředkev nakrájenou na nudličky, promícháme. Na pánvi nasucho opražíme sezamové semínko, kterým po naservírování salátek posypeme.
Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran krátce opečeme na rozpáleném oleji, aby se zatáhla. Poté vložíme do trouby rozehřátou na 170°C asi na 10 minut – měla by uvnitř zůstat růžová. Necháme vychladnout a nakrájíme na půlcentimetrové plátky, kterými obložíme salátek.