Suroviny
- mléko 0,5 l
- vejce
- polohrubá mouka 250 g
- sůl
- prášek do pečiva
- olej 1/2 sklenky
- mražené lesní ovoce
- máslo 1 plátek
- cukr krystal 2 lžíce
- smetana ke šlehání 250 ml
- čokoládová poleva
- ztužovač šlehačky
- káva (rozpustná)
- Karamelová poleva
- vanilkový cukr
- šlehačka (ve spreji)
Postup přípravy
- Prášek do pečiva smícháme s moukou. V mléce rozšleháme vejce, přidáme sůl a směs mouky a kypřícího prášku. Řádně rozmícháme. Necháme chvíli odpočinout.
- Na pánvi potřené olejem smažíme palačinky dozlatova. V hrnci rozpustíme plátek másla se dvěma lžícemi krystalového cukru.
- Cukr začne pozvolna karamelizovat. Pomalu a pečlivě mícháme, aby se nepřichytil. Na rozpuštěný cukr vložíme mražené ovoce a opět pomalu promícháváme. Sundáme z plotny.
- Teplé ovoce vložíme do palačinky, ozdobíme šlehačkou a čokoládovou polevou.. Podáváme s ledovou kávou.
Autor receptu: Jaroslav Mára