Postup přípravy
Postup přípravy
Vejce v míse rozšleháme, přidáme cukr, špetku soli, zaprášíme moukou a postupně přidáme mléko, až vytvoříme řídké homogenní těsto bez žmolků, husté tak akorát, aby šlo nalévat naběračkou na pánev s tenkou vrstvou rozpáleného oleje
Upečeme palačinky, které servírujeme na předehřátý talíř
Přidáme čerstvé sezonní ovoce, přehneme a ozdobíme čokoládovou polevou a mátou
Dezert:
Palačinky z domácích vajec se sezonním čerstvým ovocem, čokoládová poleva, káva espresso
Ingredience:
4 čerstvá vejce,
250 ml plnotučného mléka,
50 g hladké mouky,
1 lžíce cukru,
vanilkový cukr,
špetka soli,
olej,
hořká čokoláda,
2 lžíce másla na polevu
5 snítek čerstvé máty na hotový dezert.
Ovoce:
jahody,
borůvky,
maliny podle sezony