Suroviny
- cukrářské piškoty 4 balení
- máslové sušenky 5 ks
- tvaroh 250 g
- mandlový likér
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 115 g
- vanilkový cukr 1 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- ovoce 150 g
- smetana ke šlehání 200 ml
- jiné ovoce (na ozdobení - volitelné )
Postup přípravy
Na dno kulatých formiček vložíme jednotlivě máslové sušenky. Piškoty na jednom konci seřízneme a pokapeme je mandlovým likérem. Na jednu šarlotku budete potřebovat asi 10 piškotů.
Mascarpone, tvaroh, cukr, semínka vanilkového lusku a borůvky ušleháme do hladkého krému. Ten navrstvíme na máslové sušenky tak, aby byl do dvou třetin výšky piškotů. Navrch dáme vrstvu ušlehané smetany a nakonec dozdobíme dezert čerstvými malinami či jiným ovocem.
Opatrně odstraníme formičku a po obvodu dezertu vyskládáme piškoty, které můžeme svázat stuhou. Dáme odležet do lednice.