Suroviny
- cukrářské piškoty 4 balení
 - máslové sušenky 5 ks
 - tvaroh 250 g
 - mandlový likér
 - mascarpone 250 g
 - moučkový cukr 115 g
 - vanilkový cukr 1 ks
 - vanilkový lusk 1 ks
 - ovoce 150 g
 - smetana ke šlehání 200 ml
 - jiné ovoce (na ozdobení - volitelné )
 
Postup přípravy
Na dno kulatých formiček vložíme jednotlivě máslové sušenky. Piškoty na jednom konci seřízneme a pokapeme je mandlovým likérem. Na jednu šarlotku budete potřebovat asi 10 piškotů.
Mascarpone, tvaroh, cukr, semínka vanilkového lusku a borůvky ušleháme do hladkého krému. Ten navrstvíme na máslové sušenky tak, aby byl do dvou třetin výšky piškotů. Navrch dáme vrstvu ušlehané smetany a nakonec dozdobíme dezert čerstvými malinami či jiným ovocem.
Opatrně odstraníme formičku a po obvodu dezertu vyskládáme piškoty, které můžeme svázat stuhou. Dáme odležet do lednice.