Suroviny
- bramborové noky 400 g
- sýr s modrou plísní 100 g
- rama cremefine ( - volitelné ) 250 g
- anglická slanina 140 g
- listový špenát 250 g
Postup přípravy
Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.
Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny. Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.