Suroviny
- kořenová zelenina 250 g
- máslo 50 g
- hladká mouka 50 g
- voda 1 l
- rybí maso 150 g
- smetana 100 ml
- listové těsto
- petržel
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy
Očištěné a omyté rybí maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kořenovou zeleninu – mrkev, petržel a celer – oškrábeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo a nastrouhanou zeleninu na něm krátce osmahneme. Pak zeleninu zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme přecezený rybí vývar a vše necháme 15 až 20 minut vařit. Uvařenou polévku dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí, přilijeme do ní smetanu a rozmixujeme ji do hladké krémové konzistence. Nakonec přidáme nakrájené rybí maso a jemně nasekanou petrželku. Listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj podle fantazie rybičky nebo jiné tvary, které na plechu s pečicím papírem upečeme v troubě do zlatova. Pečené kousky vkládáme do polévky těsně před podáváním, nebo je servírujeme samostatně v misce.