Suroviny
- cuketa (mladé) 500 g
- cibule (menší) 1 ks
- sůl 2 lžíce
- jablečný ocet 500 ml
- cukr krupice 220 g
- hořčice (prášková) 2 lžičky
- hořčičné semínko (mírně podrcená) 2 lžičky
- kurkuma 1 lžička
Postup přípravy
- Smíchejte cukety, cibuli a 500 ml studené vody, přimíchejte sůl a nechte hodinu stát.
- Mezitím smíchejte v kastrůlku všechno ostatní, zahřejte a míchejte a vařte dokud se cukr nerozpustí (2–3 min). Vychlaďte na pokojovou teplotu.
- Papírovými utěrkami osušte cukety a cibuli, vmíchejte vychladnou octovou směs a rozdělte do sterilizovaných sklenic. Pokud je potřeba, trošku dolijte vodou, ať je zelenina pokrytá. Dejte do lednice odležet minimálně na dva dny.