Suroviny
Postup přípravy
1.Višně vypeckujeme, pokud již nejsou, a nakrájíme na malé kousky. Rozpálíme trochu másla na pánvi, přidáme dvě lžíce cukru a zkaramelizujeme ho. Přidáme višně a rum, provaříme a necháme vychladit.
2. Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva, poté vejce, olej, kefír a pečlivě smícháme. Přidáme hořkou čokoládu, rozpuštěnou v horké lázni. Můžeme použít šlehač, aby nebyli hrudky. Těsto vložíme do vyhřátého muffinovače. Dáme lžíci těsta na malou lžičku višní a zase lžíci těsta, navrch dáme kostičku čokolády, která se trochu potopí. Zavřeme muffinovač a za necelých 15 minut jsou bábovičky hotové. Servírujeme s domácí pařížskou šlehačkou, kterou jsme si připravili podle klasického receptu už