Postup přípravy 1
- mrkev 1 půlka
- máslo 150 g
- smetana 250 ml
- zeleninový vývar 1 l
- oregano 3 špetky
- hladká mouka 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy 2
- rohlík 3 kusy
Postup přípravy
1
Mrkev očistíme,nastrouháme,poté ji na roztaveném másle osmažíme,zasypeme pár lžícemi hladké mouky a zalijeme zeleninovým vývarem
Osolíme,opepříme, a když je mrkevměkká, rozmixujeme do hladka
Přilijeme smetanu a přivedeme k varu, popřípadě polévku dohustíme světlou jíškou a ještě chvíli provaříme
Po zahuštění znova promixujeme do hladka a na konec přisypeme tři špetky organa a zjemníme máslem
2
Rohlíky pokrájíme na malé kostky a osmažíme na másle dozlatova
Podáváme k polévce