Suroviny
Postup přípravy
1
V kastrůlku zahřejeme víno s jemně pokrájenou šalotkou, pepřem a větvičkami estragonu
Tuto směs přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud směs nezredukujeme na dvacet procent původního množství
Směs odstavte z ohně
Připravíme si druhý kastrůlek, do kterého přecedíme přes síto vzniklou směs a necháme odpočinout než do té doby, co bude ryba skoro hotová
2
Rybu nasolte a opepřete
V pánvi si rozpusťte máslo, počkejte, až lehce zhnědne a získá oříškovou chuť, poté vložíme filety kůží dolu
Lehce opékáme tři minuty po každé straně
Když se ryba blíží k finiši, zahřejeme opět směs na omáčku, přidáváme lžíci po lžíci másla a hezky rozpouštíme za stálého míchání
Přidáme nasekaný estragon a omáčku následně vymícháme do konzistence emulze
Případně dosolíme dle chuti
Rybu naporcujeme a zlehka přelejeme máslovou omáčkou a okamžitě podáváme