Suroviny
- brambory (větší, oválné) 1 kg
 - mleté vepřové maso 300 g
 - mortadela 50 g
 - vejce 2 ks
 - sýr pecorino (strouhané) 4 lžíce
 - olivový olej 3 lžíce
 - hladkolistá petržel 1 hrst
 - sůl
 
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé (sotva je udržíte v rukou) je přepulte, obě půlky vydlabejte. (Vydlabanou část můžete použít jako přílohu další den).
 - Mleté maso v míse smíchejte s nakrájenou mortadellou, vejci, polovinou pecorina, olejem a petrželkou. Podle chuti osolte a směsí vyplňte vydlabané půlky vařených brambor. Posypte zbylým pecorinem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 20–30 minut.