Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Minisekaná v bramborách

4 porce
do 1 hodiny
Minisekaná v bramborách
Minisekaná v bramborách Autor: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova
Tento předkrm ze slunné Sardinie můžete podávat jako chuťovku na party, ale je natolik sytý, že se dá směle připravit i jako lehká večeře, např. se salátem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka. Ještě teplé (sotva je udržíte v rukou) je přepulte, obě půlky vydlabejte. (Vydlabanou část můžete použít jako přílohu další den).
  2. Mleté maso v míse smíchejte s nakrájenou mortadellou, vejci, polovinou pecorina, olejem a petrželkou. Podle chuti osolte a směsí vyplňte vydlabané půlky vařených brambor. Posypte zbylým pecorinem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C asi na 20–30 minut.
Reklama

Minisekaná v bramborách Foto:

Minisekaná v bramborách                                                            Foto: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova

Kuchařka z ostrova

Karolina Konečná

Kuchařka z ostrova 2 Foto:

Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně.

Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spousta místních jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré.

Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii – od místních hospodyněk, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy od ryb přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti.

Koupíte v obchodní síti nebo na e-shopu www.kucharkazostrova.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama