Suroviny
- vepřová panenka 1.5 kg
- cibule 1.5 kg
- brambory 2 kg
- řapíkatý celer 3 stonky
- sladká smetana 500 ml
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Panenku omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi dva centimetry, opepříme a osolíme, necháme chvíli odpočinout.
Na másle na mírném ohni smažíme asi čtyřicet minut cibulku nakrájenou na proužky (měsíčky), dokud nezkaramelizuje. Osolíme, opepříme a zjemníme několika lžícemi smetany.
Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme, slijeme a rozmačkáme nahrubo. Spojíme smetanou a vložme na másle lehce opečený nakrájený řapíkatý celer.
Medailonky opečeme zprudka na pánvi z obou stran a podáváme s brambory a cibulovou omáčkou.