Postup přípravy
- vepřová panenka 1 kg
- sůl None g
- pepř None g
- slanina 200 g
- olej None
- sójová omáčka None
Postup přípravy
Vepřovou panenku si odblaníme a nakrájíme na plátky, mírně je rukou naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do plátku slaniny, rozpálíme pánev, dáme trošku oleje a jednotlivé plátky vložíme na rozpálenou pánev, zprudka opečeme z obou stran, zastříkneme sójovou omáčkou a opečeme spolu, podlijeme vývarem a ihned podáváme.
Brambory si oloupeme a dáme vařit, jakmile jsou brambory vařené, tak scedíme a rozšťoucháme, přidáme nakrájenou jarní cibulku a poté podáváme.
Hlavní chod
Medailonky z vepřové panenky ve slaninovém kabátku a šťouchané brambory s jarní cibulkou
Ingredience:
1 kg vepřové panenkysůlpepř200g slaninyolejsójová omáčka