Suroviny
- vepřová panenka 500 g
 - tymián 1 dávka
 - smetana 3 kusy
 - sýr 3 sáčky
 - gorgonzola 1 dávka
 - brambory 600 g
 - slanina 100 g
 - česnek 2 kusy
 - koření čubrica 1 dávka
 - pepř 1 dávka
 
Postup přípravy
1. Omyjeme brambory ve slupce a dáme je předvařit do osolené vody. Brambory okapeme a položíme na pečící papír a rozkrájíme je na vějíř. Mezi plátky proložíme slaninou a dáme rozpéct do trouby na 180 stupňů asi na 10- 15minut.
2. Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky. Trochu je osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a necháme odležet v misce. Pak rozpálíme na pánvi olivový olej, přihodíme pár snítek tymiánu, celé stroužky česneku a na tom asi dvě minuty z každé strany opečeme naložené medailonky.
3. Do misky si rozděláme smetany, které smícháme se směsí sýrů. Omáčku povaříme a dochutíme solí, pepřem, možno i trochou čubrici a podáváme k masu a pečeným bramborám.