Suroviny
- vepřová panenka 500 g
- tymián 1 dávka
- smetana 3 kusy
- sýr 3 sáčky
- gorgonzola 1 dávka
- brambory 600 g
- slanina 100 g
- česnek 2 kusy
- koření čubrica 1 dávka
- pepř 1 dávka
Postup přípravy
1. Omyjeme brambory ve slupce a dáme je předvařit do osolené vody. Brambory okapeme a položíme na pečící papír a rozkrájíme je na vějíř. Mezi plátky proložíme slaninou a dáme rozpéct do trouby na 180 stupňů asi na 10- 15minut.
2. Panenku omyjeme, očistíme a nakrájíme medailonky. Trochu je osolíme, opepříme, tymián otrháme z větviček. Maso pokapeme olivovým olejem, vetřeme lístky tymiánu a necháme odležet v misce. Pak rozpálíme na pánvi olivový olej, přihodíme pár snítek tymiánu, celé stroužky česneku a na tom asi dvě minuty z každé strany opečeme naložené medailonky.
3. Do misky si rozděláme smetany, které smícháme se směsí sýrů. Omáčku povaříme a dochutíme solí, pepřem, možno i trochou čubrici a podáváme k masu a pečeným bramborám.