Suroviny
- kuřecí maso 1 kg
- kančí maso 500 g
- brambory 1.5 kg
- cibule 500 g
- olej
- bylinky
- koření na steaky
- červené víno
- bílé víno
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Maso si lehce naklepeme a naložíme nejlépe den předem do marinády, kterou si uděláme z oleje, soli, oblíbeného steakového koření a čerstvých bylinek.
Na rozpálenou pánev vlijeme trochu oleje, zahřejeme a vložíme maso, které zprudka opékáme asi dvě minuty z každé strany (podle výšky medailonků). Pak maso vyndáme a uchováme v teple. Také je můžeme ugrilovat.
Do výpeku vlijeme trochu červeného vína - k divočině-, a trochu bílého ke kuřecímu, a necháme odpařit alkohol. Můžeme přidat trochu másla, které necháme jen rozpustit – omáčka zjemní a získá lesk.
Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile změknou, tak je scedíme a přidáme do nich osmaženou cibulku a rozšťoucháme. Servírujeme s medailonky, lehce přelité výpekem.