Suroviny
- hovězí maso 1 kg
- pepř
- na gyros (grilovací nebo na gyros - volitelné )
- brambory 1 kg
- baby karotka
- olej
- zakysaná smetana 2 ks
- podravka
Postup přípravy
Brambory omyjeme a i se slupkou je dáme vařit do osolené vody – ne úplně do měkka, maximálně na 15 minut. Scezené brambory necháme lehce vystydnout, pak je rozkrojíme napůl a přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme je olivovým olejem a okořeníme. Pečeme zhruba 20 až 30 minut na 160 - 180 stupňů.
Mleté maso ochutíme grilovacím kořením či kořením na gyros a na pánvi je osmahneme s trochou oleje. Můžeme přimíchat kukuřici, hrášek, žampiony, mrkev – zkrátka to co, máme rádi.
Smícháním kysané smetany a podravky vytvoříme dip, který podáváme k masu a bramborám.