Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Marocká polévka s křupavou cizrnou

6 porcí
do 1 hodiny
Marocká polévka s křupavou cizrnou
Marocká polévka s křupavou cizrnou Autor: isifa.com
Polévka s cizrnou je vydatná, lahodná a krásně vás prohřeje díky skořici a harrisa pastě.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velké pánvi rozpalte olej, přidejte cibuli, papriky a česnek a smažte asi 10 minut, dokud vše nezměkne. Potom přidejte harrisa pastu, vařte asi minutu, potom rajčata a 600 ml horké vody, kterou předtím vypláchnete prázdné plechovky. Přiveďte do varu, přikryjte pokličkou a nechte 15 minut pobublávat.
  2. Tyčovým mixérem polévku trochu rozmixujte. Potom přidejte citronovou kůru a šťávu.
  3. Rozehřejte trochu oleje na pánvi, vložte osušenou cizrnu a smažte ji několik minut, dokud nebude zlatá a křupavá. Potom ji vhoďte spolu s koriandrovými lístky do polévky.
  4. Podávejte s rozpečeným plackovým nebo pita chlebem.
  5. Tip: Když budete chtít polévku výživnější nebo hustší, přidejte 150 g uvařené basmati rýže.
Reklama

Marocká polévka s křupavou cizrnou Foto: isifa.com

Marocká polévka s křupavou cizrnou. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama