Suroviny
- mandle (mleté) 200 g
- špaldová mouka 100 g
- máslo (změklé) 150 g + na vymazání formy
- třtinový cukr 70 g
- vejce 2 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- mléko 60 ml
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 °C. Dno koláčové formy o průměru cca 24 cm vyložte pečicím papírem a okraje vymažte máslem.
- Ve zvláštní míse smíchejte suché ingredience, mleté mandle, špaldovou mouku a kypřicí prášek.
- V menší míse utřete změklé máslo a třtinový cukr, do kterého následně přimíchejte celé vejce, amareto a semínka z vanilkového lusku. Vše přimíchejte do mísy k suchým ingrediencím.
- K ingrediencím přilévejte postupně mléko a vytvořte hladké těsto, které vylijte do formy a rovnoměrně rozprostřete.
- Navrch těsta poklaďte dobře umyté maliny a poté poklaďte plátky mandlí. Vložte do rozehřáté trouby a pečte 45–50 minut.