Suroviny
- máslo (změklé) 150 g
- sirup (rýžový nebo pšeničný) 150 g
- špaldová mouka (chlebová Bioharmonie nebo směs půl hladké a půl celozrnné jemně mleté)) 200 g
- mandle 100 g
- vanilka (mletá pravá) 1/2 lžičky
- čokoládové čočky 50 g
- vejce 3 ks
- sušené brusinky 25 g
- sušené rozinky 25 g
- sůl špetka
Postup přípravy
- Nejjednodušší je dát změklé máslo, sirup a vejce do robotu a nechat šlehat, po chvíli přidat vše ostatní a ve šlehání pokračovat.
- Sušené ovoce dávejte až nakonec, aby mouka nezůstala v záhybech sušených brusinek.
- Do máslem vymazané a špaldovou krupicí vysypané formy dejte těsto a pečte necelou hodinu na 160 °C.