Mandlové máslo
Mandlové máslo
Mandlové máslo
Člověk by si myslel, že na přípravu mandlového másla bude potřeba i další ingredience, ne jen samotné mandle. Opak je pravdou: stačí mixovat dostatečně dlouho a máslo je na světě! :)
Suroviny
mandle
(orestované / pražené / nepražené mandle (záleží na vás))
2–3 hrnky
Postup přípravy
Mandle vložte do mixéru. Zajistěte víko a mixujte 5 minut: jakmile se mandle rozmixují na malé kousky, vše seškrábněte z okrajů.
Pokračujte v mixování dalších cca 5 minut. Poté by mělo konzistencí připomínat hrubé máslo, které ještě není dostatečně mokré.
Zase seškrábněte ze stran a mixujte 3–5 minut, dokud nedosáhnete požadované konzistance (pokud chcete, aby máslo bylo krémovější, mixujte déle).
Máslo přendejte do zavařovací sklenice a uchovávejte v lednici nebo ve spíži. Vydrží cca 2–3 měsíce.
Zdroj receptu
redakce Prima FRESH