Těsto
- vejce 6 ks
- cukr krupice 300 g
- máslo 400 g
- mléko (polotučné) 400 ml
- hladká mouka 600 g
- sůl 2 špetky
- kakao 25 g
- tmavá čokoláda (70%, rozpuštěná) 100 g
- malinový džem
Krém
- mascarpone 750 g
- bílá čokoláda 300 g
- maliny (rozmačkané) 1 hrst
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C. Vejce oddělte. Žloutky utřete s cukrem, do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchejte studené mléko, směs spojte s vejci, přidejte mouku s práškem, sůl, kakao a čokoládu a vše důkladně promíchejte. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je spojte s těstem.
- Těsto rozdělte do 3 odepínacích forem o průměru 18 cm vyložených papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte asi 30 až 35 minut.
- Vychladlé korpusy podélně rozkrojte, díly spojujte malinovou zavařeninou a dort ozdobte krémem, utřeným z uvedených surovin a malinami.