Krém
- mascarpone 1 ks
Těsto
- cukr 5 lžic
Postup přípravy
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Nejprve si připravíme tuhý sníh z bílků (až tvoří špičky). Potom našleháme doběla žloutky s cukrem, do kterých postupně zlehka vmícháme sníh. Teprve potom postupně po lžících přimícháváme polohrubou mouku, aby nepadla ke dnu. Takto připravené těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme do zrůžovění (cca 8 minut) při 180 stupních C.
Po upečení a vychladnutí vykrajujeme z těsta kolečka - 15 koleček na pět kousků dezertu. Mascarpone vyšleháme s tvarohem, malinami a cukrem dle chuti. Pomalu do krému vmícháme předem dotuha vyšlehanou šlehačku. Takto připraveným krémem plníme mini dortíky. Zdobíme malinou, bílou čokoládou a lístkem meduňky.