Jakub studuje na SOŠ A SOU Sušice. Zemědělská učňovská škola zahájila výuku v roce 1960. Škola byla převedena z Klatov a zřídili ji ve Strojní traktorové stanici v Sušici.
Jakub Zahradník
V dalších letech se počet žáků zvýšil až na 450 a bylo rozhodnuto o rozšíření školy přístavkem. V roce 2007 byl změněn název školy na Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Sušice, který škola nese dodnes. Byly otevřeny nové čtyřleté maturitní obory – cestovní ruch, sociální činnost, mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení. Došlo také k výrazným změnám v obsahu výuky – škola začala učit podle vlastních školních vzdělávacích plánů. Co o Jakubovi musíte vědět? Přes týden je v Sušici, kde studuje, a jinak žije s rodiči a mladším bratrem Lukášem v rodinném domě ve Čkyni. Je doma jen o víkendech, přes týden je ve škole v Sušici, kde je ubytován v domově mládeže. Jeho otec je řezník a pro Lukáše je velký vzor. Jako malý s ním jezdil na zabijačky, kde mu tatínek vše ukazoval a předával mu zkušenosti. Jeho máma ho také hodně naučila – je kuchařka a první vaření probíhalo pod jejím velením.
Jakub tráví rád čas s rodinou a přáteli. Je zadaný a má přítelkyni, která je pro něj velkou oporou a toho si Jakub moc váží. Nabídku přijal, protože si chtěl vždy vyzkoušet, jaké to je vařit před kamerou, a také bude rád reprezentovat svou školu. Pokud by vyhrál, tak by peníze investoval do kuchařského vybavení a dále by cestoval, aby mohl prozkoumat další místa a jejich gastronomii. Jako zábavu si Jakub připravil nahazování rybářským prutem na terč, menu sestavil z jídel, u kterých se mu líbí jejich rozmanitost a chutě jednotlivých pokrmů.
Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je extrovert. Je pracovitý, cílevědomý a občas vznětlivý.
Zájmy: Jeho velkým koníčkem je rybaření, dále to jsou společenské a sportovní aktivity s přáteli. Rád vaří a získává nové zkušenosti. Volný čas tráví s přítelkyní. V neposlední řadě patří mezi jeho koníčky cestování.
Vztah k vaření: Vaření má rád a má k němu velmi kladný vztah.
Chutě: Má rád česká jídla, ale i jídla z balkánské kuchyně.
Nesnáší: Při společném jídle mu vadí, když lidé mlaskají, a také nemá rád, když i někdo začne dochucovat pokrmy bez předchozího ochutnání.
Motto: V životě se řídí mottem: „Můžeš být blbý, ale musíš si umět poradit.“
Očekávání: Těší se na získání nových zkušeností, poznání nových lidí a nové zkušenosti s vařením před kamerou.