Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Bramborový salát
Bramborový salát
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Mixér: nová menu, roláda a brunch

Mixér: nová menu, roláda a brunch

Mixér: nová menu, roláda a brunch Zdroj: TZ

  • Zavřít
Mixér: nová menu, roláda a brunch

Mixér: nová menu, roláda a brunch Zdroj: TZ

Dnešní mix novinek se nese v duchu nových menu! Podzim už je totiž za dveřmi, a proto přicházejí restaurace s podzimními specialitami. Ať už je to Belcredi Bistro, VAPIANO nebo třeba Café Buddha. Tuto nabídku doplňuje roláda z Globusu a brunch v Karlíně. ;)

Seznam.cz banner

Podzimní speciality v Belcredi Bistro & Bar

Belcredi Bistro & Bar zahájilo svou činnost 1. listopadu 2017. Své hosty baví nápaditými poledními menu, která jsou různorodá, takže si vybere každý. Volí mezinárodní kuchyni, neubírají se jedním směrem. Můžeme se zde setkat s mexickou, italskou, českou, francouzskou a třeba i thajskou kuchyní. V Belcredi Bistro & Bar se vaří celý svět a inspirací jim je aktuální chuť. Na podzim přichází s novým nápaditým À la carte menu. Za zmínku jistě stojí dýňový krém s jablky a dýňovými semínky, hovězí carpaccio s houbovým ragú a lanýžovým olejem, kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré nebo kynutý borůvkový knedlík s vanilkovou omáčkou a skořicovou zmrzlinou. Přes léto prošla restaurace menším redesignem a nyní má nové osvětlení, obrazy i lavice. Je tak ideálním místem pro posezení během babího léta.

Poctivá roláda z Globusu

Všude se spěchá a někdy i v kuchyni. V hypermarketech Globus však mají řešení pro zaneprázdněné rodiče, kteří nestíhají vařit, ale chtějí jíst s vědomím, že rodině dopřávají pouze kvalitní a poctivé jídlo. Pokud patříte do této skupiny, zajděte do řeznictví v jakémkoli hypermarketu Globus. Ten je totiž součástí zázemí a nejenže se v něm čerstvé maso bourá a porcuje, ale také zpracovává do různých masových výrobků.

Pokud jste milovníci jemného telecího masa, které je libové a lehce stravitelné, sáhněte po telecí roládě. Mletá náplň je taktéž z telecího masa a samotná roláda je obalená v síťce, která pomáhá držet tvar. Jelikož je telecí maso křehké, roláda by se mohla lehce rozpadnout. Seženete ji obvykle za 199 Kč/kg. Jehněčí maso se na talířích v České republice naopak neobjevuje až tak často, což je velká škoda! Je to lehké maso, které má cenné výživové látky. V Globusu najdete jehněčí roládu, která je naplněná mletým jehněčím, ale také uzeninou, která dodává ten pravý šmrnc. Koupíte ji obvykle za 219 Kč/kg.

Nové menu v restauraci VAPIANO

Restaurace VAPIANO pro své návštěvníky připravila nové podzimní menu, kde hraje hlavní prim velmi oblíbená dýně. Její využití je opravdu rozmanité a vapianisté ji v novém sezonním menu představí hned ve čtyřech podobách. Těšit se můžete na delikátní dýňovou polévku (dochucenou olejem z dýňových semínek, muškátovým oříškem a čerstvou petrželkou), salát s dýní a fenyklem (s polníčkem, kousky pomeranče a balzamikovým dresinkem a dochuceno sýrem Grana Padano), dýňové rizoto (s cuketou a bílou cibulí v krémové dýňové omáčce, dochucené bílým vínem a sýrem Grana Padano, praženými dýňovými semínky, jarní cibulkou a rozmarýnem) a dýňovou pizzu (s červenou cibulí, slaninou a mozzarellou).

Listím zahalené Café Buddha

Pokud člověk nechce či nemůže do dalekých sluncem zalitých zemích, může v podzimním období zajít do Café Buddha v Balbínově či Norské ulici kousek od samého centra Prahy. Zde totiž připravili úžasně barevné a hřejivé menu. Stojí za ním šéfkuchařka Sofia Smith a majitel Štěpán Návrat. Těšit se můžete na Chilli Salt Calamari (křupavé smažené kalamáry, posypané chilli solí, uzené chilli aioli a domácí zelené kimchi), Lao Duck Larb (nasekané kachní maso, křupavá kachní srdce, hot & sour dressing, citronová tráva, bylinky, chilli, opečený sticky rice prášek), Chiang Mai Khao Soi (dušené kukuřičné kuře v pikantní kokosové kari omáčce, domácí vaječné nudle, sójové vejce, nakládaná zelenina, chilli pasta, limetka) nebo Indonesian Duck Masak Hijau (kachní stehno, indonéské přísady se zelenými chilli papričkami, citronová tráva a kencur, kokosové mléko, zelené mango sambal). Novinkou v menu jsou také dva nové vegetariánské pokrmy.

Užijte si rodinné brunche v Pohostinci Karlín

Pražský Pohostinec Karlín připravil speciální rodinné brunche. První brunch proněhl v sobotu 25. srpna. Od 15. září si je pak můžete vychutnat pravidelně každou sobotu. Pokud milujete sdílení jídla s přáteli či rodinou, brunche v Pohostinci Karlín jsou jak dělané pro vás. Připravený pro vás bude nejen neomezený salátový, předkrmový a dezertový bar. V ceně máte navíc kvalitní prosecco i domácí limonády. Na svůj dětský bufet se můžou těšit i malí jedlíci do 6 let, kteří mají vstup zdarma. Čekat na ně navíc bude plně vybavený dětský koutek.

Připravila Tereza Pánková

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky novinky restaurace dýně maso sýr omáčka tipy dresink chilli paprička jehněčí maso mixér telecí maso astronomie z gastra z gastronomie Grana Padano

Návrhy pro vás

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu Sladké

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami Polévky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem Sladké

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou Ryby a mořské plody

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami Předkrmy a chuťovky

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu Sladké

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu


Přečtěte si také

Sladké
Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Prostřeno!
Prostřeno: Tart s rajčaty a šlehaným sýrem

Prostřeno: Tart s rajčaty a šlehaným sýrem

Prostřeno!
Prostřeno: Cuketový krém s bazalkou a parmezánovými chipsy podle Soni

Prostřeno: Cuketový krém s bazalkou a parmezánovými chipsy podle Soni

Prostřeno!
Prostřeno: Treska s medovo-miso glazurou, orzo na zeleno a fenyklový salát

Prostřeno: Treska s medovo-miso glazurou, orzo na zeleno a fenyklový salát

Prostřeno!
Prostřeno: Fíková galette s pistáciemi a domácím gelato

Prostřeno: Fíková galette s pistáciemi a domácím gelato

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Ryby a mořské plody
Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Polévky
Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Ryby a mořské plody
Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou Ryby a mořské plody

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ryby a mořské plody

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Polévky
Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika Polévky

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Pavel se obul do Turka: Historkám o půjčování mobilu přátelům nevěřím ANALÝZA: USA bojují samy proti sobě. Pro Evropu je nová strategie „šokujícím budíčkem“ Gang kšeftoval s řidičáky. Za tučnou provizi je prodával komukoliv, i negramotným

prima-zeny

Herečka Míša Pecháčková si vyzkoušela roli modelky. Při focení se cpala řízky Petr Švancara prozradil, jak zvládá rok bez alkoholu: Je mi smutno, ale doporučuju Jitka a Kateřina Bártů o vtipných momentech z natáčení: Skutečnými skalpely se herci pořezali

prima-zoom

Louvre vyřešil zlepšení bezpečnosti Výbuch 11 letadel plných lidí zhatil požár. Pokus o nejstrašnější teroristický útok byl základem pro 11. září Smrt dvou Rusů odhalila tajuplnou sektu. Její členové podstupovali dobrovolnou kastraci

prima-fresh

Nepečený čokoládový salám – klasické cukroví se sušeným ovocem a kapkou rumu Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

prima-cool

Katniss se vrací do Hunger Games Stane se Kingdom Come 2 nejlepší hrou roku? Sledujte živě herní Oscary, čeští vývojáři mají jedno velké přání Nejhorší start online. Nová marvelovka vydělala půl miliardy a pak už skoro nikoho nezajímala

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Svatá Lucie noci upije. Podle tradice doma neuklízejte, neperte prádlo a buďte hodní Retro vánoční kytky pro štěstí: brambořík, vánoční kaktus a azalka Originální závěsný věnec s vánoční hvězdou: Návod krok za krokem

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.