Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cuketa
  • Kam za pivem
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cuketa
    • Kam za pivem
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Tradice našich babiček

Nejlepší recept na boloňské špagety krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Živáňská vepřová pečeně

Živáňská vepřová pečeně
Koprová omáčka
Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Populární
Nepečené mini dortíky s jahodami a krémem z bílé čokolády
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
Citronovo-medová vepřová žebírka s brambory a fenyklem podle Jamieho Olivera
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku

Fresh festival v Praze přivítal tisíce návštěvníků

Fresh Festival v Praze

Fresh Festival v Praze Zdroj: archiv

  • Zavřít

Fresh Festival v Praze Zdroj: archiv

Restaurací FRESH Festivalu Praha 2015 se stala restaurace Spices restaurant & bar. Rozhodli o tom svými hlasy návštěvníci a odborná porota FRESH Festivalu, který se konal od 6. do 7. června v Letenských sadech v Praze.

FRESH Festival navazuje na úspěšný Apetit festival, který se v Plzni koná už od roku 2011. V Praze se však letos konal poprvé. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název změnil podle kulinářské značky televize na FRESH Festival. „Atmosféra byla i přes horké počasí skvělá. Jsem moc rád, že se nám podařilo gurmánské zážitky a kuchařské hvězdy přiblížit většímu množství lidí, za čtrnáct dní se navíc FRESH Festival koná ještě v Pardubicích,“ láká milovníky dobrého jídla a pití organizátor FRESH Festivalu Martin Nauš.

V Praze se festival odehrával na dvou pódiích, kde diváky nadchli svými kuchařskými show a workshopy známí šéfkuchaři i populární osobnosti.

Taje svého kuchařského umění jim prozradila foodblogerka Veronika KOKO Kokešová, exotickou kuchyní včetně hadího masa překvapil Petr Koukolíček a svým nenapodobitelným způsobem pobavil Zdeněk Pohlreich, na jehož cooking show se sešlo publikum jako na nějakém rockovém koncertě :) Mezi další hosty patřili například Marcel Ihnačák, Roman Paulus, Jiří Štift, Markéta Hrubešová nebo Ivan Vodochodský. Svou troškou do mlýna jsem přispěla i já a ve workshop stanu jsem ukázala, jak si připravit úžasnou jahodovou bruschettu z letního čísla časopisu Prima Fresh.

Mezi největší kuchařské hvězdy festivalu patřili Roman Paulus, Zdeněk Pohlreich a Jiří Štift

A tady máte recept na jahodovou bruschettu, kterou jsem si dovolila připravit na workshop stage já:

Recepty

Jahodová bruschetta

3

V obležení davů lidí byly na festivalu stánky jednotlivých restaurací. Dvacet TOP podniků se se svými degustačními menu utkalo o titul Restaurace FRESH Festivalu Praha 2015. Vyhlášení výsledků bylo vrcholem celého festivalu. Pomyslný bronz si odnesl šéfkuchař Marek Hora z japonské restaurace Yamato, na stříbrné příčce skončila restaurace Na Kopci s šéfkuchařem Titem Eliášem a zlato náleží restauraci Spices restaurant & bar pod vedením usměvavého Jiřího Štifta. Podle mě bylo vítězství zcela zasloužené, Spices a Yamato byly pro mě bezkonkurenčně nejlepší, i když jsme si pochutnali i na jiných dobrotách. Například burger s trhaným vepřovým s marockým kořením, grilovaným ananasem a zázvorovou omáčkou z Burger Baru byl skvělý. O nejlepší sladkou tečku se zase postarala restaurace Casserol, jejich čokoládové brownies s chilli a borůvkovou zmrzlinou bylo jednoduše skvostné.

Výběr degustačních porcí soutěžních restaurací, foto Klára Michalová

Dovolím si ještě malé osobní srovnání. Týden před pražským Fresh Festivalem se konal již tradiční Prague Food Festival, kam jsem se také zašla podívat. Bohužel ceny jídla tam byly až trojnásobné oproti Freshi a výběr restaurací pro mě méně zajímavý. Navíc mě na Letné hodně bavil doprovodný program, kuchařské show vyhlášených šéfkuchařů nepostrádaly vtip (a dokonce i živý překlad pro neslyšící) a celková atmosféra byla velmi uvolněná a příjemná.

Kuřecí Tikka Masala z vítězné restaurace Spices & bar, foto: Mikuláš Gottwald

Z nabídky 20 pivovarů a minipivovarů vybrali návštěvníci svými hlasy také nejlepší pivo festivalu. Držitelem titulu Pivo FRESH Festivalu Praha 2015 se stal minipivovar U Stočesů, druhou příčku obsadil pivovar Svijany a na třetím místě skončilo Postřižinské pivo.

Ač to může působit, že jsem přece jen trochu neobjektivní, dovolím si říct, že Fresh Festival byl opravdu velmi dobře organizovaná a povedená akce, kterou si užili návštěvníci i účinkující. Myslím, že taková událost Praze chyběla, a to i přesto, že různých food festivalů je tady spoustu. Kombinace jídel ze špičkových restaurací za velmi férové ceny, výběr zajímavých piv, kulinární show známých šéfkuchařů a to vše na příjemném místě, kde si posedíte ve stínu stromů... Co víc si přát? Já jsem si to s naším Prima týmem užila a doufám, že se s vámi v Praze napřesrok potkáme.

Pokud jsem vás nalákala, ještě letos máte možnost přijet na Fresh Festival do Pardubic, který se koná 20.–21. června na Dostihovém závodišti.

Více informací k festivalu na www.freshfestival.cz.

Klára Michalová, šéfredaktorka Prima Fresh

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky Fresh Festival

Návrhy pro vás

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Těstoviny

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Sladké
6

Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

Recepty

Kedgeree: Britská kari rýže s uzeným lososem a vejcem

Těstoviny

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Recepty

Pečená špagetová dýně se smetanovým špenátem a dvěma druhy sýrů


Přečtěte si také

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Soutěže Prostřeno!

Soutěž Prostřeno! o pět poukazů na nákup v Grand Optical (2. 10. - 5. 10. 2023)

Těstoviny

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Soutěžící

Lukáš Olejník

Sladké

Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

Recepty

Kedgeree: Britská kari rýže s uzeným lososem a vejcem

Těstoviny

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku

Těstoviny

Spaghetti Alle Zucchine: Špagety s cuketou a bazalkou proslavil herec Stanley Tucci

Recepty

Domácí vaječné těstoviny – základní recept i ochucené varianty

Sladké
6

Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

Zavařeniny

Dary podzimu: Šípková zavařenina podle Hanky Zemanové

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Maso

Kuře adobo: Filipínské národní jídlo chutná skvěle díky výrazné marinádě

Maso

Večeře z jednoho pekáče: Plněné kuřecí roládky pečené s batáty

Maso

Jíme zdravě s dětmi: Masová sekaná s cuketou, rýží a mrkví

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Nápoje

Tinto de Verano – španělský letní drink z červeného vína

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Předkrmy a chuťovky

Španělské sardinky z konzervy v rajčatové omáčce s uzenou paprikou

Ryby a mořské plody

Fritované olihně se solí a pepřem v asijském stylu

Polévky

Babí léto na talíři: Dýňovo-rajčatová krémová polévka

Polévky

Dubáková polievka s osúchom aneb Polévka z hříbků s nákypem z brambor se zakysankou

Polévky

Dýňová polévka s pivem a sýrem – oblíbená klasika v novém kabátku

Předkrmy a chuťovky

Pizza s mortadellou, mozzarellou, ricottou a pistáciovým pestem

Předkrmy a chuťovky

Poklad jižanské kuchyně: Smažené nakládané okurky s pikantním dipem

Předkrmy a chuťovky

Poklady německé kuchyně: Slaný koláč ze sýrového těsta s liškami

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Vegetariánské

Křupavý smažený květák v pivním těstíčku s domácí tatarkou

Recepty

Šťavnatý švestkový chlebíček se švestkovou polevou

Nápoje
6

Domácí broskvový sirup

Recepty

Bezinkový sirup z plodů bezu černého – posiluje imunitu a skvěle chutná

Vegetariánské

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou

Saláty

Ruský salát z krabích tyčinek s okurkou, kukuřicí a rýží – jednoduchý recept na vynikající chuťovku

Saláty

Green Goddess aneb božský zelený dresink je jednoduchý a hodí se skoro na všechno

Vegetariánské

Smažené květákové řízky s krémovou fazolovou kaší

Drůbež

Šumavská pečená kachna s houbovou omáčkou a krupicovými knedlíky

Maso

Vepřová líčka v krémové omáčce z lesních hříbků s domácími špeclemi s opečenou slaninou

prima-cnn-news

CNN: Americký stroj na miliardy pro Ukrajinu se zasekl. Pomoc komplikuje finanční průšvih USA ON-LINE: I přes neshody se musíme respektovat, říká Čaputová. Sestavením vlády pověřila Fica Musk se vysmál Zelenskému, dělá z něj žebráka. Nyní čelí ostré kritice, přidal se i Hašek

prima-zeny

Petr Štěpánek pohřbil všechny sourozence. Oporou je mu slavná manželka Eva Hecko Perkausová prozradila pohlaví druhého miminka. Znala ho díky vlastnímu snu Nejlepší momenty z cen Thálie: Burešová v obří róbě, dojatá Holišová i Kolářová

prima-zoom

Největší zvěrstvo Roberta Fica Krokodýl je zákeřný a vypočítavý zabiják. Podívejte se, jak si počká na hroší mládě Přežil brutální útok a dostal doživotí za vraždu manželky. Nespravedlnost byla prokázána po 40 letech

prima-fresh

Japonský bramborový salát: Připravuje se ze šťouchaných brambor s křupavou zeleninou Fettuccine Alfredo: Perfektní recept na italsko-americkou klasiku Bleskové rohlíčky z listového těsta s jablky a ořechy

prima-cool

Jak by se mohl vrátit Iron Man? Další Predátor už je na cestě. Lovec z vesmíru se vrátí na známé místo Partička – Nová krev má premiéru už ve čtvrtek ve 21.15!

playboy

Co vás čeká v říjnovém čísle časopisu Playboy? V případě Elona Muska nepadlo jablko daleko od stromu, děda Joshua věřil ve spiknutí a svět řízený technologiemi Novým Bondem má být podle Angličanů Idris Elba, detektiv Luther ovšem roli kategoricky odmítá

lajk

Věřila, že rakovinu prsu porazí. Vítězka talentové soutěže Janečková zemřela v 25 letech Hromada alkoholu a šňupání koksu z ňader! Pilot si noc před odletem pořádně užil, nakonec však litoval Milan Peroutka ukázal chlupatou rodinku a napsal fanouškům, že je to šok

prima-living

Bydlení Karla Gotta si prohlédne veřejnost. Vdova Ivana otevře vilu na Bertramce všem Jsou věci, které v koupelně rozhodně nemají co dělat. A přesto je tam zřejmě máte Říjen na zahradě: Zasaďte tulipány, skliďte dýně, postarejte se o růže a přilákejte ježka

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Filmy od Marvelu Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.