Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Gastro akce a food festivaly
Gastro akce a food festivaly

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Fresh festival v Praze přivítal tisíce návštěvníků

Fresh Festival v Praze

Fresh Festival v Praze Zdroj: archiv

  • Zavřít
Fresh Festival v Praze

Fresh Festival v Praze Zdroj: archiv

Restaurací FRESH Festivalu Praha 2015 se stala restaurace Spices restaurant & bar. Rozhodli o tom svými hlasy návštěvníci a odborná porota FRESH Festivalu, který se konal od 6. do 7. června v Letenských sadech v Praze.

Seznam.cz banner

FRESH Festival navazuje na úspěšný Apetit festival, který se v Plzni koná už od roku 2011. V Praze se však letos konal poprvé. Oficiálním spolupořadatelem akce se od letošního roku stala televize Prima, a tak se původní název změnil podle kulinářské značky televize na FRESH Festival. „Atmosféra byla i přes horké počasí skvělá. Jsem moc rád, že se nám podařilo gurmánské zážitky a kuchařské hvězdy přiblížit většímu množství lidí, za čtrnáct dní se navíc FRESH Festival koná ještě v Pardubicích,“ láká milovníky dobrého jídla a pití organizátor FRESH Festivalu Martin Nauš.

V Praze se festival odehrával na dvou pódiích, kde diváky nadchli svými kuchařskými show a workshopy známí šéfkuchaři i populární osobnosti.

Taje svého kuchařského umění jim prozradila foodblogerka Veronika KOKO Kokešová, exotickou kuchyní včetně hadího masa překvapil Petr Koukolíček a svým nenapodobitelným způsobem pobavil Zdeněk Pohlreich, na jehož cooking show se sešlo publikum jako na nějakém rockovém koncertě :) Mezi další hosty patřili například Marcel Ihnačák, Roman Paulus, Jiří Štift, Markéta Hrubešová nebo Ivan Vodochodský. Svou troškou do mlýna jsem přispěla i já a ve workshop stanu jsem ukázala, jak si připravit úžasnou jahodovou bruschettu z letního čísla časopisu Prima Fresh.

Mezi největší kuchařské hvězdy festivalu patřili Roman Paulus, Zdeněk Pohlreich a Jiří Štift

A tady máte recept na jahodovou bruschettu, kterou jsem si dovolila připravit na workshop stage já:

Jahodová bruschetta
Recepty

Jahodová bruschetta

17

V obležení davů lidí byly na festivalu stánky jednotlivých restaurací. Dvacet TOP podniků se se svými degustačními menu utkalo o titul Restaurace FRESH Festivalu Praha 2015. Vyhlášení výsledků bylo vrcholem celého festivalu. Pomyslný bronz si odnesl šéfkuchař Marek Hora z japonské restaurace Yamato, na stříbrné příčce skončila restaurace Na Kopci s šéfkuchařem Titem Eliášem a zlato náleží restauraci Spices restaurant & bar pod vedením usměvavého Jiřího Štifta. Podle mě bylo vítězství zcela zasloužené, Spices a Yamato byly pro mě bezkonkurenčně nejlepší, i když jsme si pochutnali i na jiných dobrotách. Například burger s trhaným vepřovým s marockým kořením, grilovaným ananasem a zázvorovou omáčkou z Burger Baru byl skvělý. O nejlepší sladkou tečku se zase postarala restaurace Casserol, jejich čokoládové brownies s chilli a borůvkovou zmrzlinou bylo jednoduše skvostné.

Výběr degustačních porcí soutěžních restaurací, foto Klára Michalová

Dovolím si ještě malé osobní srovnání. Týden před pražským Fresh Festivalem se konal již tradiční Prague Food Festival, kam jsem se také zašla podívat. Bohužel ceny jídla tam byly až trojnásobné oproti Freshi a výběr restaurací pro mě méně zajímavý. Navíc mě na Letné hodně bavil doprovodný program, kuchařské show vyhlášených šéfkuchařů nepostrádaly vtip (a dokonce i živý překlad pro neslyšící) a celková atmosféra byla velmi uvolněná a příjemná.

Kuřecí Tikka Masala z vítězné restaurace Spices & bar, foto: Mikuláš Gottwald

Z nabídky 20 pivovarů a minipivovarů vybrali návštěvníci svými hlasy také nejlepší pivo festivalu. Držitelem titulu Pivo FRESH Festivalu Praha 2015 se stal minipivovar U Stočesů, druhou příčku obsadil pivovar Svijany a na třetím místě skončilo Postřižinské pivo.

Ač to může působit, že jsem přece jen trochu neobjektivní, dovolím si říct, že Fresh Festival byl opravdu velmi dobře organizovaná a povedená akce, kterou si užili návštěvníci i účinkující. Myslím, že taková událost Praze chyběla, a to i přesto, že různých food festivalů je tady spoustu. Kombinace jídel ze špičkových restaurací za velmi férové ceny, výběr zajímavých piv, kulinární show známých šéfkuchařů a to vše na příjemném místě, kde si posedíte ve stínu stromů... Co víc si přát? Já jsem si to s naším Prima týmem užila a doufám, že se s vámi v Praze napřesrok potkáme.

Pokud jsem vás nalákala, ještě letos máte možnost přijet na Fresh Festival do Pardubic, který se koná 20.–21. června na Dostihovém závodišti.

Více informací k festivalu na www.freshfestival.cz.

Klára Michalová, šéfredaktorka Prima Fresh

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky jídlo festival Pardubice pivo restaurace Plzeň Zdeněk Pohlreich Praha televizní show Fresh Festival Roman Paulus

Návrhy pro vás

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů Polévky

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Přílohy

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu Sladké

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti Maso

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni Polévky

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu Sladké

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace


Přečtěte si také

Polévky
Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Soutěžící
Adéla Štroffeková upřednostňuje vaření bez receptů

Adéla Štroffeková upřednostňuje vaření bez receptů

Přílohy
Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Sladké
Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Prostřeno!
Prostřeno: Raw vegan dezert podle Mariany Bečkové

Prostřeno: Raw vegan dezert podle Mariany Bečkové

Prostřeno!
Prostřeno: Letní zeleninové závitky s pečeným tofu

Prostřeno: Letní zeleninové závitky s pečeným tofu

Prostřeno!
Prostřeno: Léčivá krémová polévka z pečené zeleniny

Prostřeno: Léčivá krémová polévka z pečené zeleniny

Prostřeno!
Prostřeno: Thajsky laděné vegetariánské kari

Prostřeno: Thajsky laděné vegetariánské kari

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu Sladké

Vrstvený banánový dort – sladká odměna plná banánů, rozinek a medu

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě Sladké

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Polévky
Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti Maso

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Maso
Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Asijské vepřové nudličky s fazolkami a rýží – rychlá večeře plná chuti

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny Maso

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni Polévky

Demi-glace připravený v pomalém hrnci – profesionální kondiment v domácí kuchyni

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Přílohy
Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo Předkrmy a chuťovky

Vaječný mini sendvič – jednohubka z vajec vařených natvrdo

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace Recepty

Domácí dim sum knedlíčky s vepřovým masem – asijská specialita, kterou znáte z restaurace

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Klíčová bitva: U Pokrovsku hrozí fatální průlom ukrajinské obrany Odmítněte zelené šílenosti, vzkazuje Babiš z dovolené Fialovi. Úpravu povolenek má za nesmysl Tragická smrt dělníka v Holubicích u Prahy: Zemřel při demolici, zavalila ho zeď

prima-zeny

Tereza z nahé seznamky: Známé osobnosti mě zvou na rande, hledám muže jako štěně z útulku Vojta Kotek si dává pauzu ve vědomostní soutěži. Mezitím si plní klukovské sny Trenčín coby Evropské město kultury otevře unikátní most po vzoru New Yorku

prima-zoom

Výlov největšího rybníka na světě Nechal zavraždit mladou nájemnici, která se odmítla odstěhovat. Bruthans pak v metru potkal její matku Nejnebezpečnější hadi Evropy vyhnali z lesa skupinu myslivců a jejich psy

prima-fresh

Hovězí vývar z oháňky s parmezánovými knedlíčky – hřejivá miska polévky do chladných dnů Žitné tortilly – zdravější základ pro svačinky do práce i rodinnou večeři Sladké dýňové motance se skořicí podle Neplechy na plechu

prima-cool

Star Wars s Kylo Renem nebudou Takový sci-fi propadák tu dlouho nebyl. Novinka s Jaredem Letem prodělá víc než 100 milionů dolarů Vyražte na debatu o Kingdom Come 2

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Citron jako velký pomocník při úklidu. Zbaví vás zápachu, vodního kamene i skvrn Naučte se prát merino svetry, aby se vám už nikdy nesrazily Podzim vyzývá ke změně interiéru. Pohodlí domova navodí retro i skandinávský styl

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.