Tři špičkové šéfkuchaře představí pardubický FRESH Festival. Velké kulinářské show, která se odehraje o víkendu 20. a 21. června na dostihovém závodišti, se zúčastní Zdeněk Pohlreich, šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk a rytíř francouzského řádu Chaine des Rotisseurs Dalibor Navrátil.
Fresh Festival v Pardubicích startuje již tuto sobotu
Pozvánka na Fresh Festival v Pardubicích Zdroj: archiv
Všichni tři předvedou skvělou kuchařskou show na hlavním pódiu, ale povedou také kulinářský workshop, při kterém budou učit vařit návštěvníky FRESH Festivalu. Zdeněk Pohlreich se představí v sobotu 20. června, Navrátil s Vaňkem pak v neděli 21. června.
Zdeněk Pohlreich je tváří FRESH festivalu (od roku 2011 v Plzni pod názvem Apetit Festival). „Akce má dobrou atmosféru, na pořadatele je spolehnutí a je to takové demokratičtější než ostatní festivaly. Na pódiu je skvěle vybavená kuchyň, moderátor je v pohodě a mám to blízko,“ říká se svým typickým humorem. A jaká lákadla má připravena pro návštěvníky FRESH Festivalu letos? „Přijedu osobně,“ neváhá s jednoznačnou odpovědí.
Představí se ale i další tváře gastronomické scény: Kapitán národního teamu Filip Horký, Karolína z TV Prima, Gondíci s šéfredaktorkou Prima Fresh Klárou Michalovou či Markéta Hrubešová. Chybět nebude ani Petr Havlíček, odborník na hmyzí kuchyni Petr Ocknecht či expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček, zve pořadatel festivalu Martin Nauš. „Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi,“ doplnil Nauš.
Tradiční součástí festivalu je soutěž o Východočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace z regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu.
Soutěže o Pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka špičkových vinařství. Již tradičně nebudou chybět prodejní prezentace delikates z celého světa a také nejrozsáhlejší kolekce držitelů značek Regionální potravina a MLS pardubického kraje, kdy na festivalu dojde k oficiálnímu slavnostnímu vyhlášení výherců o oceněných v těchto kategoriích za rok 2015.
V Pardubicích se bude konat na dostihovém závodišti v sobotu 20. června od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10.30 do 18 hodin. Vstupné na každý den je 50 korun.
Více informací na www.freshfestival.cz