3 tipy na nové podniky: kavárny a pekárny

Dlouho jsme vám nenabídli nějaké ty tipy na podniky. Jdeme to napravit! Dnešek se nese v duchu kaváren a pekáren. Slyšeli jste, že známé podniky Praktika a EMA otevřely nová místa? A slyšeli jste už o podniku Kus Koláče? Pokud ne, čtěte dál. Možná jste právě narazili na místo, které budete navštěvovat pravidelně a s chutí!

EMA espresso bar Karlín

Kavárna, která má v české gastronomii své jméno. EMA! Během léta se majitelům podařilo dotáhnout už třetí, tentokrát v Karlíně. Najdete ji kousek od metra v ulici Thámova, ale pozor, vstup je z ulice Křižíkova! Nechybí tu kvalitní káva, něco dobrého k zakousnutí a pohodová atmoféra v minimalistickém prostředí.

Otevřeno mají od 8 do 18 hodin, takže se určitě zastavte!

Kus Koláče Korunní

Milujete koláče snad s jakoukoliv náplní, na kterou si zrovna vzpomenete? Pak jste na správné adrese. Od letošního července najdete mezi zastávkami Vinohradská vodárna a Perunova menší obchůdek/pekárnu/cukrárnu Kus Koláče – jako stvořený pro milovníky sladkého. K mání tu jsou samozřejmě koláče, dorty, další sladké pečivo a podobně. Nicméně ani slané tu nechybí, takže si vybere jistě každý. Původně šlo jen o on-line projekt, ale vzniklo z něho něco víc. A to je skvělá zpráva!

Praktika Shop Letná

Další podnik, který už má v Praze jméno. Pekárna Praktika je známým místem na Praze 2. Jejich legendární chleby si oblíbili lidé natolik, že tu máme další pobočku – Praktika Shop! Tentokrát na druhé straně řeky, na Letné. Otevřeli teprve srpnu, ale věříme, že už tam mají každý den plno. Otevírací doba je zatím od 10.01 do 18.01 (úterý–pátek). Kromě chlebů tu nechybí samozřejmě ani káva, ale ani další zajímavé věci, které majitelé mají rádi a chtějí nabídnout i svým zákazníkům.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty